فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 36 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرشید مافی، ابراهیم انوشه، مهدی حسنی باقری شریف آباد صفحات 1-16

    از مهم ترین مولفه های تامین امنیت در مرزها داشتن تعاملات سازنده بین نیروهای امنیتی کشورها در خنثی کردن عوامل تهدید و واگرایی و فراهم کردن بسترهای همگرایی و همکاری است که در عرصه روابط بین الملل از این تعاملات تحت عنوان دیپلماسی مرزی یاد می شود. جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به دلیل وجود تهدیدات و ظرفیت های متعدد امنیتی در مرزهای خود نیازمند دیپلماسی فعال از طرف مرزبانان هستند که دستیابی به این مهم نیازمند شناخت و تبیین مبحث دیپلماسی در مناطق مرزی است. نگارندگان مقاله با هدف بررسی مفهوم دیپلماسی مرزی و ارتباط آن با امنیت مرزهای ایران و پاکستان به دنبال پاسخ گویی به این سوال هستند که نقش دیپلماسی مرزی در امنیت مرزهای ایران و پاکستان چیست؟ در پاسخ به سوال مطرح شده، نویسندگان با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از منابع، اسناد و مدارک موجود در واحدهای مرزی که در انجام ماموریتهای محوله از این مدارک و مستندات بهره برداری می کنند به نقش و تاثیر دیپلماسی مرزی با استفاده از ابزارهای لازم مانند مراودات،گفتگو، تعاملات و انجام ملاقات های مرزی با اجرای دقیق مفاد قراردادهای انتظامات مرزی و پروتکل ها به حل و فصل اختلافات موجود در مرزها و ایجادبستر های لازم امنیت پایدار برای بهره برداری از منابع وظرقیت های مشترک، اعم از اقتصادی فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و... کنترل هر موضوعی که باعث ناامنی مناطق مرزی، ایجاد تنش و اختلاف بین کشورهای هم مرز می گردد می پردازند. نتایج به دست آمده نشان می دهد مقابله با تهدیدات امنیتی متعدد در مناطق مرزی بین ایران و پاکستان نیازمند ارتقاء تعاملات مرزی، نشست ها و انجام ملاقات های مرزی هدفمند بین مرزبانان در قالب دیپلماسی مرزی است که برای تحقق این امر لازم است شناخت مناسبی از ابعاد، مولفه ها، شاخصه ها و عملکرد دیپلماسی مرزی داشته باشیم.

    کلیدواژگان: دیپلماسی مرزی، امنیت متقابل، ایران، پاکستان
  • محمد جوانمرد *، تقی بختیاری، مهدی بختیاری، محمدرضا رفیعی دولت آبادی صفحات 17-29

    کشورها از روش های مختلف برای تامین امنیت مرزها و همچنین مدیریت و کنترل آن ها استفاده می کنند. انسداد فیزیکی مرزها از جمله روش هایی است که برخی از کشورها از جمله ایران در راستای مدیریت و کنترل بهینه مرزها و تامین امنیت مرزی از آن استفاده می نمایند. اما این موضوع علی رغم نتایج مثبت؛ چالش های مختلف اجتماعیف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را به همراه داشته است. پژوهش حاضر به شناسایی چالش های پیرامون انسداد مرزهای شهرستان بانه در استان کردستان پرداخته است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر رویکرد پژوهشی و روش اجرا، از نوع کیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مسیولان انتظامی، امنیتی و سیاسی با بالای سه سال مسیولیت در شهرستان بانه بوده که به نوعی در ارتباط با مرز و گذرگاه های مرزی، تجربه کاری داشته اند و به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. اطلاعات و داده های مورد نیاز پژوهش از طریق مطالعات اسنادی و مصاحبه نیمه ساختاریافته با نمونه آماری در نظر گرفته شده گردآوری شده و تجزیه و تحلیل محتوای به دست آمده از مصاحبه نیز با روش تحلیل محتوای مضمون و براساس سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن بود که انسداد مرزها و به خطر افتادن معیشت و رفاه ساکنین این مناطق دستاویزی برای احزاب و گروه های معاند و همچنین دشمنان منطقه ای و بین الملی است و این موضوع می تواند اغتشاشات و اعتصابات گروه های مختلف صنفی و مردم را به همراه داشته باشد.همچنین افزایش شکاف سیاسی، کاستن از مشروعیت نظام، واگرایی از حکومت مرزی و کاهش اعتماد به نفس ساکنین مناطق مرزی از چالش های ناشی از انسداد مرزها به شمار می آیند.

    کلیدواژگان: چالش های امنیتی، انسداد مرزها، امنیت مرزی، کردستان، شهرستان بانه
  • محمدرضا رضایی*، علیرضا عسگری صفحات 31-48
    با توجه به گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت در عصر حاضر، روند توسعه شهرها با معضلات متعددی روبرو شده است. در همین راستا، رویکردهای مختلفی جهت حل این مشکلات و رسیدن به توسعه پایدار مطرح شده که یکی ازمهمترین آنها برای توسعه متعادل و متوازن پایدار، شکوفایی شهری است. با توجه به اهمیت این رویکرد به عنوان یکی از مهمترین معیارهای رضایت از زندگی، در این پژوهش تلفیقی از عوامل موثر بر شکوفایی شهری با رویکرد تخریب خلاق در شهر مرزی سراوان مورد بررسی قرار گرفت و براساس آن ارایه الگوی جهت رسیدن به شهر شکوفا ارایه گردید. بدین منظور در ابتدا با استفاده از مبانی نظری و تیوریک پژوهش، عوامل تاثیر گذار بر شکوفایی شهری با رویکرد تخریب خلاق در شهر سراوان استخراج و با استفاده از تکنیک دلفی، تعداد 30 عامل موثر انتخاب و جهت بررسی روابط بین آنها از تحلیل میک مک استفاده شد. نتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن است که اولین گام در رسیدن به هدف پژوهش، ارتقا سطح عوامل زیربنایی نظیر دسترسی به زیرساخت های فناورانه، وضعیت دسترسی به اینترنت و همچنین افزایش نرخ باسوادی، نرخ باسوادی زنان و درصد جمعیت دارای تحصیلات عالی است زیرا تاثیرگذاری این عوامل بالاتر از تاثیرپذیری آن ها بوده وضعیت احتمالی این عوامل، تعیین کننده وضعیت احتمالی سایر عوامل می باشد. بنابراین می توان ضمن ارتقا سطح سواد در جامعه، با فراهم نمودن زیرساخت های فناورانه، خلاقیت را تقویت نموده و سطح کارآفرینی و تولید محصولات و خدمات خلاقانه را گسترش داد. این امر نه تنها موجب رشد اقتصادی شهر می گردد، بلکه با توجه به حمایت های صورت گرفته، گسترش زیرساخت ها و رفع موانع، منجر به عدالت اجتماعی شده و خلاقیت را در تمام عرصه ها وارد می سازد.
    کلیدواژگان: شکوفایی شهری، تخریب خلاق، شهر مرزی، سراوان
  • رضا عبد الرحمانی*، علیرضا قهرمانی، کامران ترانه صفحات 49-70
    زمینه و هدف

    در عصر حاضر، شناخت افکارعمومی، چگونگی شکل گیری و عوامل موثر بر آن، اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. بر این اساس هدف پژوهش بررسی وضعیت رضایتمندی افکار عمومی از عملکرد مرزبانی استان کردستان و عوامل موثر بر ان بوده است.روش شناسی: روش این تحقیق بر حسب هدف؛ کاربردی، بر حسب داده ها؛ کیفی از نوع تحلیل محتواتی کیفی آشکار با رویکرد سنتی به جهت کدگذاری می باشد. جمعیت مشارکت کننده شامل 1- اساتید دانشگاه های استان کردستان (آزاد، پیام نور، دانشگاه کردستان) در رشته های جامعه شناسی، ارتباطات، روان شناسی و مدیریت که بومی استان بوده و با مسایل مرز آشنا بودند (به تعداد 30 نفر)؛ 2- کارکنان مرزبانی، فرمانداران مریوان، سروآباد و بانه (به تعداد محرمانه)؛ 3- مرزنشینان مریوان و بانه که تا اندازه ای با موضوع تحقیق اشنایی داشتند (به تعداد 250 نفر). در کل تعداد 20 نفر از میان مشارکت کننده ها به روش هدف مند تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. روش تحلیل مصاحبه ها، روش تحلیل محتوا و واحد تحلیل جمله بوده است که به روش کدگذاری باز، کد کذاری محوری و کدکذاری گزینشی دسته بندی شده و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند. در مجموع 324 کد باز ،29 کد محوری و 9 کد گزینشی شناسایی شدند.نتایج و

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد وضعیت رضایت مندی افکار عمومی از عملکرد مرزبانی چندان رضایت بخش نیست و در حد متوسط و پایین می باشد. همچنین ازنظر اولویت بندی نیز عوامل انسانی، عوامل اجتماعی فرهنگی و عوامل ارتباطی به ترتیب بیشترین تاثیر را در افزایش رضایت مندی افکار عمومی از عملکرد مرزبانی دارند.

    کلیدواژگان: رضایت مندی، افکارعمومی، عملکرد، مرزبانی استان کردستان، رسانه ها
  • عبدالمجید احمدی*، پریسا بیکی صفحات 71-90

    افزایش جمعیت شهرها و گسترش شهرنشینی منجر به تشدید چالش های ناشی از بروز مخاطرات گوناگون شده است. در این راستا، بهره جستن از رویکرد تاب آوری شهری در مقابل مخاطرات طبیعی به مدیران و برنامه ریزان شهری این امکان را می دهد تا با داشتن امادگی کافی، احتمال خسارات جانی و مالی را به حداقل برسانند. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی تاب آوری شهر مرزی آستارا در برابر مخاطرات طبیعی می باشد. روش پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نوع کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل متخصصان و خبرگان شهری است. به منظور تعیین حجم نمونه از نرم افزار Sample Power استفاده گردید که تعداد 148 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. روش گردآوری داده ها، ابزار پرسشنامه است. به منظور بررسی آمار توصیفی و وضعیت موجود از نرم افزار SPSS و برای تحلیل داده های جمع آوری شده و میزان تاثیر هر یک از مولفه های تاب آوری، از نرم افزارSmart -PLS استفاده شده است. مطابق با نتایج بدست آمده، مشخص گردید که تاب آوری شهر مرزی آستارا به لحاظ مولفه های چهارگانه نهادی-مدیریتی، کالبدی-محیطی، اقتصادی و اجتماعی، در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و هر چهار مولفه تاب آوری شهری، پایین تر از حد متوسط قرار گرفتند که در این میان مولفه کالبدی-محیطی با میانگین 530/1 پایین ترین سطح مطلوبیت را دارا می باشد. از طرفی، یافته های حاصل از مدلسازی معادلات ساختاری به منظور میزان تاثیر و الویت بندی مولفه های تاب آوری شهری نشان داد که مولفه های نهادی-مدیریتی با ضریب استاندارد 838/0، کالبدی محیطی با ضریب استاندارد 837/0، اجتماعی با ضریب استاندارد 808/0 و در نهایت، مولفه اقتصادی با ضریب استاندارد 786/0، به ترتیب، دارای بیشترین تاثیر و اهمیت در بهبود و ارتقاء تاب آوری شهر مرزی آستارا می باشند.

    کلیدواژگان: تاب آوری شهری، مخاطرات طبیعی، شهر مرزی آستارا، T تک نمونه ای، Smart-PLS
  • حسین شکوهی، کاظم برهانی*، امیرحسین گنجی مراد صفحات 91-106
    همگرایی ملی به عنوان یکی از ابعاد اصلی امنیت ملی از عوامل مختلفی من جمله عامل اقتصادی تاثیر می پذیرد و در صورتی که در این عامل، همگرایی در مناطق مختلف کشور وجود نداشته باشد؛ همگرایی ملی تهدید و در نهایت امنیت ملی آسیب می بیند. ابعاد همگرایی اقتصادی شامل توسعه متوازن مابین استان ها، توسعه متوازن فناوری ارتباطات و اطلاعات و همچنین میزان محرومیت نسبی در بین استان های کشور می باشد. هدف این پژوهش تحلیل نقش همگرایی اقتصادی در همگرایی ملی با تاکید بر استان های مرزی کشور بوده و محدوده مورد مطالعه این پژوهش استان سیستان و بلوچستان است. روش تحقیق این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و به جهت جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شده است. به منظور تحلیل داده های پژوهش از روش امتیاز استاندارد شده ward مبتنی بر فاصله اقلیدسی استفاده شده است. در راستای دستیابی به هدف این پژوهش استان های کشور بر اساس مولفه های همگرایی اقتصادی با روش Marcus رتبه بندی شده اند که نتایج نشان می دهد استان سیستان و بلوچستان به صورت جداگانه در سه مولفه توسعه متوزان، فناوری ارتباطات و اطلاعات و هم محرومیت نسبی پایین ترین رتبه را بین استان های کشور دارا بوده و همچنین در مولفه همگرایی اقتصادی به صورت کلی نیز پایین ترین رتبه را دارا می باشد. نتایج همچنین نشان می دهد بین مولفه های همگرایی اقتصادی و میزان همگرایی ملی در استان سیستان و بلوچستان به زعم جامعه نمونه متخصصین این تحقیق رابطه وجود دارد. تقویت همگرایی ملی نیازمند توسعه متوازن بین مناطق کشور، تقویت و توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات و کاهش احساس محرومیت نسبی در بین مناطق مختلف کشور است که برنامه های توسعه کشور بایستی این امر را در نظر بگیرد که ضمن تعادل منطقه ای در کشور، همگرایی ملی تقویت و در نهایت به آرمان امنیت ملی دست پیدا کنیم.
    کلیدواژگان: همگرایی اقتصادی، همگرایی ملی، امنیت ملی، استان سیستان و بلوچستان
  • تاثیر کیفیت کارکردی فضای سبز عمومی در احساس امنیت شهروندان
    عمر کنعانی*، حسن غریبی، امیرحسین معین الدین صفحات 92-106

    به طور مشخص، امنیت در فضاهای سبز یک شهر، سرزندگی و پویایی آن را به دنبال خواهد داشت و فضاهای سبز عمومی را به فضایی موفق و شاخص تبدیل خواهد نمود. نمود امنیت در فضاهای سبز شهری را می توان در حضور فعال مردم، خلق فرهنگ تعاون و تعامل، کاهش استرس و نگرانی، حضور گروه های مختلف سنی و جنسی و حیات شبانه آن مشاهده نمود. چنین نتایج مثبتی، اهمیت توجه به ارتقای امنیت فضاهای سبز شهری را روشن می کند. بر همین اساس، این پژوهش با هدف پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر کیفیت کارکردی فضای سبز عمومی و منابع طبیعی بر احساس امنیت روانی شهروندان در فضای شهری انجام گرفت. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و از منظر روش توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری شهروندان ساکن شهر بانه که براساس آخرین سرشماری انجام شده برابر با 110216 نفر می باشد، تشکیل می داد که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 382 نفر برآورد گردید.ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه بود. ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن به صورت روایی صوری و ظاهری و همچنین روایی واگرا و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بررسی و تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها و اطلاعات با استفاده نرم افزارهای spss و pls انجام پذیرفت. یافته های حاصل از این پژوهش نشان دهنده آن بود که وضعیت محدوده مورد مطالعه از منظر مولفه های کیفیت کارکردی فضای سبز شهری و همچنین از منظر احساس امنیت روانی در فضاهای سبز شهری محدوده مورد مطالعه در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. به گونه ای که مقدار میانگین تجربی به دست آمده کمتر از میانگین حد متوسط عدد3 بود. مولفه های کیفیت کارکردی فضاهای سبز شهری یعنی کیفیت بصری، ویژگی های کالبدی، آسایش محیطی و امنیت شبانه تاثیر معناداری بر احساس امنیت روان شهروندان دارد به گونه ای که از میان مولفه های ذکر شده مولفه ویژگی های کالبدی دارای بیشترین تاثیر است.

    کلیدواژگان: کیفیت کارکردی فضای سبز، کیفیت بصری، احساس امنیت، شهر مرزی بانه
|
  • Farshid Mafi, Ebrahim Anoushe, Mehdi Hosni Bagheri Sharifabad Pages 1-16

    One of the most important components of border security is constructive interactions between the security forces of countries in neutralizing threats and divergence and providing a platform for convergence and cooperation, which in the field of international relations is referred to as border diplomacy.The Islamic Republic of Iran and Pakistan, due to the existence of numerous threats and security capacities on their borders, need active diplomacy on the part of the border guards, and achieving this requires recognizing and explaining the issue of diplomacy in the border areas. The authors of the article seek to answer the question of what is the role of border diplomacy in the security of Iran-Pakistan borders with the aim of examining the concept of border diplomacy and its relationship with the security of Iran-Pakistan borders?In response to the question, the authors use the descriptive-analytical method and using the resources, documents and documents available in the border units that use these documents in carrying out the assigned missions to the role and impact of border diplomacy using tools Necessary such as exchanges, talks, interactions and conducting border meetings with strict implementation of the provisions of border regulation agreements and protocols to resolve disputes at borders and create the necessary bases for lasting security to exploit common resources and realities, including economic, cultural and religious , Social and ... control any issue that causes insecurity in border areas, creating tension and differences between neighboring countries.The results show that dealing with various security threats in the border areas between Iran and Pakistan requires the promotion of border interactions, meetings and targeted border meetings between border guards in the form of border diplomacy, which to achieve this requires proper knowledge of the dimensions, Have the components, characteristics and function of border diplomacy..

    Keywords: Border Diplomacy, Mutual Security, Iran, Pakistan
  • M. Javanmard *, taghi bakhtiari, Mohammad Reza Rafiei Dolatabadi Pages 17-29

    Countries use a variety of methods to secure and manage their borders. Physical blockade of the borders is one of the methods that some countries, including Iran, use to manage and control the borders efficiently and ensure border security. But despite the positive results, this has led to various socioeconomic, cultural and political challenges. In the present study, the challenges of blocking the borders of Baneh city in Kurdistan province were identified. The present study is applied and the method is descriptive-analytical. The statistical population of the study also includes law enforcement, political, and Revolutionary Guards staff in Baneh County, which are somehow related to border and border security. The information and data needed for the research were collected through library studies and interviews with the statistical population. Qualitative research method of interview content analysis was used to analyze the interview data. The results of the interviews showed that blocking the borders and endangering the livelihoods and welfare of the inhabitants of these areas are a prerequisite for allied parties and groups as well as regional and international enemies. Have different guilds and people to accompany. Increasing the political divide, diminishing the legitimacy of the system, diverging boundaries, and lowering the confidence of border residents are the challenges posed by the blockade.

    Keywords: Blockage of Borders, Border Security, Baneh County
  • Mohammadreza Rezaei *, Alireza Asgari Pages 31-48
    Due to the expansion of urbanization and population growth in the present era, the development of cities has faced with several problems. In this regard, various approaches have been proposed to solve these problems and achieve sustainable development, one of the most important of which for balanced and sustainable development is urban prosperity. Considering the importance of this approach as one of the most important criteria for life satisfaction, in this study, a combination of factors affecting urban prosperity with a creative destruction approach in the border city of Saravan was examined and based on that, a model to reach a prosperous city was presented. For this purpose, using the theoretical foundations of research and Delphi technique, the factors affecting urban prosperity with a creative destruction approach in Saravan were extracted and 30 effective factors were selected and Mick Mac analysis was used to examine the relationship between them. The results of the study indicate that the first step in achieving the research goal is to improve the level of infrastructure factors such as access to technological infrastructure, Internet access status and also increase literacy rate, female literacy rate and the percentage of highly educated population because the impact of this Factors are higher than their effectiveness. The probable status of these factors determines the probable status of other factors. Therefore, while improving the level of literacy in society, by providing technological infrastructure, creativity can be strengthened and the level of entrepreneurship and production of creative products and services can be expanded. This not only contributes to the economic growth of the city, but also leads to social justice and creativity in all areas, given the support provided, the expansion of infrastructure and the removal of obstacles.
    Keywords: city prosperity, creative destruction, Border city, Saravan
  • Reza Abdorrahmani *, : Alireza Ghahramany, Kamran Taraneh Pages 49-70
    Background and Aim

    In the present era, understanding public opinion, how it is formed and the factors affecting it has become very important. Accordingly, the purpose of this study was to investigate the state of public opinion satisfaction with the border guard performance of Kurdistan province and the factors affecting it.

    Methodology

    The method of this research is by purpose; Applied, in terms of data; Qualitative is a type of explicit qualitative content analysis with a traditional approach to coding. Participating population includes 1- Professors of universities of Kurdistan province (Azad, Payamnoor, University of Kurdistan) in the fields of sociology, communication, psychology and management who are native to the province and were familiar with border issues (30 people); 2- Border guards, governors of Marivan, Sarvabad and Baneh (in secret); 3- The border residents of Marivan and Baneh who were somewhat familiar with the subject of the research (250 people). A total of 20 participants were selected from the participants in a targeted manner to achieve theoretical saturation. The method of analysis of interviews was the method of content analysis and the unit of sentence analysis, which were classified and analyzed by open coding, axial coding and selective coding. A total of 324 open codes, 29 axial codes and 9 selective codes were identified.Results and

    Findings

    The results show that the state of public opinion satisfaction with border performance is not very satisfactory and is moderate and low. In terms of prioritization, human factors, socio-cultural factors and communication factors have the greatest impact on increasing public satisfaction with border performance, respectively.

    Keywords: satisfaction, Public Opinion, performance, border of Kurdistan province, Media
  • Abdolmajid Ahmadi *, Parisa Beiki Pages 71-90

    Today, cities are facing an increase in population. In the meantime, taking advantage of the urban resilience approach in the face of natural hazards allows city managers and planners to minimize the possibility of human and financial losses by being sufficiently prepared. The purpose of this study is to assess the resilience of the border city of Astara against natural hazards. The research method is descriptive and applied. The statistical population of the research includes urban specialists and experts. In order to determine the sample size, Sample Power software was used that 148 people were selected as the sample size. Data collection method was a questionnaire tool and in order to study descriptive statistics and the current situation, SPSS software was exerted. Also, to analyze the collected data and discover the impact of each of the resilience components, Smart-PLS software was exploited. The results showed that the resilience situation of the border city of Astara is not in a desirable situation in terms of institutional-managerial, physical-environmental, economic and social components. And all four components of urban resilience were below average, among which the physical-environmental component with an average of 1.55 has the lowest level of desirability. On the other hand, the findings of structural equation modeling analysis in determining the share and prioritization of urban resilience components showed that the institutional-managerial component with a standard coefficient of 0.838, physical-environmental component with a standard coefficient of 0.837, social component with a standard coefficient 0.808 and finally, the economic component with a standard coefficient of 0.786, respectively, have the greatest share and importance in improving and enhancing the resilience of the border city of Astara.

    Keywords: Urban resilience, Natural Hazards, Border City of Astara, One-Sample t-test, Smart-PLS
  • Hosein Shokohi, Kazem Borhani *, Amirhosein Ganjimorad _ Pages 91-106
    National convergence, as one of the main dimensions of national security. affected by various factors, including the economic factor, and if there is no convergence in different regions of the country; National integration is threatened and ultimately national security is harmed. Dimensions of economic convergence include balanced development between provinces, balanced development of communication and information technology, as well as the rate of relative deprivation among the provinces of the country. Sistan and Baluchestan province is one of the less developed and so-called disadvantaged regions of the country in terms of economic growth and development, and despite the allocation of special funds and investments in recent decades, it still has the lowest economic and social indicators. The purpose of this study is to analyze the role of economic convergence in national convergence with emphasis on the border provinces of the country and the study area of this research is Sistan and Baluchestan province. The research method of this research is descriptive-analytical and library method and questionnaire have been used to collect data. Spss software was used to analyze the research data. In order to achieve the purpose of this study, the provinces of the country are ranked based on the components of economic convergence. It has the highest rank among the provinces of the country. The results also show that there is a significant relationship between the components of economic convergence and the rate of national convergence in Sistan and Baluchestan province. Strengthening national convergence requires balanced development between the regions of the country, strengthening and developing communication and information technology and reducing the feeling of relative deprivation among different regions of the country. Strengthen national convergence and ultimately achieve the ideal of national security.
    Keywords: Economic convergence, national convergence, National Security, Sistan, Baluchestan province